Beste lezer,

Deze website is voor mij nog een oefensite. Onderzoeken wat mogelijk is. Dus alles wat er op staat is van tijdelijke aard. 

Fotografie is één van mijn passies. Van kinds af aan was ik gefascineerd hoe je met een doosje een plaatje vast kon leggen. Ik begon met een simpel afgedankt Agfa boxje van mijn Opa. Die werd opgevolgd door een Welti camera van mijn Vader. Daarvan waren de diafragma lamellen los gaan zitten. Maar ik repareerde hem; zo maakte ik mijn eerste beelden met een kleinbeeldcamera. Het waren meestal gewone zaken: een trein, de mensen om mij heen, plantjes en landschappen. Maar de resultaten vielen tegen. Eigenlijk gewone kiekjes. Ik wilde meer; foto’s die ook op je gevoel inwerken. Die iets te weeg brengen in je hoofd. Niet alleen maar de registratie van iets.

In mijn studententijd kocht ik daarom een 2e hands Pentax Spotmatic. Met meerdere objectieven. Dat was een openbaring. Daarmee kon ik beter zien wat ik ging vastleggen,  sneller fotograferen , een betere kwaliteit foto’s maken, dichterbij op het onderwerp komen, veraf dichterbij halen en onder mindere lichtomstandigheden uit de hand  fotograferen. Vooral ook het fotograferen van mensen, portretten en bijeenkomsten werden voor mij belangrijk. Evenals de straat. Ik heb inmiddels een aardige verzameling foto’s opgebouwd.
En een hele serie camera’s versleten 🙁 

Om mijn verzameling foto’s aan de buitenwereld te tonen ben ik deze website aan het bouwen in WordPress. Dat gaat maar langzaam omdat ik nog niet zo thuis ben op dit gebied. Ik wil het allemaal zelf uitzoeken 

 

Freek den Dulk